Ugradnja Plina

MAKEDOGAS – UGRADNJA PLINA NA SVE VRSTE VOZILA!
Naš servis pruža profesionalne usluge kao što su:
  • UGRADNJA PLINA
  • UGRADNJA METANA
  • SERVIS I ODRŽAVANJE GASNIH INTALACIJA
Ugradnja plina se može izvršiti na bilo kojem vozilu, a cena se kreće već od 290eur!
Osoblje servisa ima više od dvadeset godina iskustva u poslovima ugradnje auto gasnih instalacija u vozila, te poseduje sertifikate za ugradnju i servisirnje auto gas uređajaLPGTECHAC Stag, OMVL REG, Apolo Tech, Landi, Zavoli, Lovato, Baykan.
Takođe, u našim servisima može se uraditi ugradnja plina u motore sa direktnim ubrizgavanjem: VW-Audi, Seat, Škoda sa FSI, TSI, i TFSI motorima.
Sve ugrađene komponente poseduju atest proizvođača koji je preduslov za dobijanje atesta koji izdaju nadležne službe.
Dodatne informacije možete dobiti u našim auto gas servisima na pomenutim adresama ili na tel::  065 897 52 05
Zašto ugraditi auto gas?
Ekonomičnost
Kod izrade proračuna vodite računa da je potrošnja auto gasa otprilike 10% veća od potrošnje benzina. Ekonomičnost se ogleda u gotovo 50% manjoj ceni goriva, te nižim troškovima održavanja vozila.
Uticaj na motor
Auto gas zbog svojih karakteristika ima povoljan uticaj na motor: tiši i mirniji rad motora, vek trajanja motora povećava se za oko 35%, potpuno sagorevanje smeše gas-vazduh u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u izduvnim gasovima, veća trajnost ulja u motoru (duže vremena zadržava vlastite karakteristike, jer se ne razgrađuje s benzinom) ne dopušta stvaranje korozije koja nastaje prisustvom aditiva koji se dodaju benzinu radi poboljšanja njegovih osobina, udvostručuje se vek katalizatora i lambda sonde, čistiji izduvni gasovi…
Uticaj na prirodu
Zbog svojih karakteristika auto gas je gorivo koje je “najveći prijatelj” okoline. Vozila s pogonom na auto gas u odnosu na dizel motore ne ispuštaju dim, krute čestice i sumporne okside. U odnosu na benzinske motore ne ispuštaju olovo, proizvode manje ugljen dioksida i nerazgradivih ugljikovodika.
Prednosti ugradnje auto gasa:
– dvostruko jeftinija vožnja
– duži vek trajanja motora
– manje zagađenje okoline
– duži vek trajanja katalizatora i lambda sonde
Šta je potrebno znati prilikom prilikom odlučivanja o ugradnji plina ?
Auto gas oprema puno se koristi u Italiji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Indiji, a kod nas je u ekspanziji poslednjih 10 godina, iako je do devedesetih godina prošlog veka ugradnja bila u zamahu.
Čin ugradnje auto gasa (ugradnje plina) je ustvari adaptacija na opremi za doziranje benzina motoru. Vrši se na karburatorskim i ubrizgavajućim motorima automobila, skutera, čamaca i agregata.
Najmanje promene u tom sistemu su kod KARBURATORSKIH motora i motora sa jednom električnom diznom (Single Point Injection), kod kojih se može reći da su beznačajne, pošto se gas dozira u vazduh, tj. smeša nastaje na istom mestu gde se i benzin dodaje u vazduh, tako da je usisna grana motora puna smeše goriva i vazduha. Kod ostalih načina ubrizgavanja, gde su dizne na kraju usisnog voda vazduha, odnosno gde se benzin ubrizgava u vazduh neposredno pre cilindra, promene su veće, a adekvatni uređaji imaju nešto višu cenu u odnsu na klasične venturi sisteme.
Оdržavanje auto gas sistema

Auto gas uređaj zahteva minimalno održavanje. Potrebno je svakih 10.000km izvršiti kontrolu instalacije, ili jednom godišnje ako se pređe manje kilometara. Na svakih 50-60.000km potrebno je servisiranje isparivača.
Zbog nečistoće koja se nalazi u gasu, potrebno je na svakih 10.000km očistiti ili zameniti filter za gas koji se nalazi u elektroventilu za gas. Zamena nekog dela se vrši po potrebi, ali je to vrlo retko jer instalacija često nadživi motor.